Italiaanse opa’s en oma’s op internet

Ouderen online
(Foto: Sparktography)

Ondanks de crisis krijgen Italiaanse bejaarden over het hele land verspreid gratis internetles. De oudjes worden wegwijs gemaakt door scholieren tussen de 12 en 19 jaar. Het project slaat zo aan dat de eerste bloggende nonni’s reeds zijn gesignaleerd.

Gelukkig zijn er in het door de crisis geteisterde Italië ook nog lichtpuntjes te melden. Dankzij creatief denken kost het project om bejaarden aan internet te helpen nauwelijks geld en snijdt het mes aan diverse kanten.

Raimond Willemsen: ‘vooral in het zuiden zijn ouderen nog nauwelijks actief op internet, terwijl de wereld zo is gedigitaliseerd dat je er eigenlijk niet meer bij hoort zonder computerkennis. Over het hele land verspreid geven nu leerlingen op school les aan ouderen.’

Skypen
‘De jongeren vinden het leuk hun kennis over te dragen en de ouderen vinden het leuk met jongeren om te gaan. Bovendien gaat er een wereld voor sommigen open. Eén van de oma’s heeft nu al een goedlopende blog bijvoorbeeld en ze skypt met haar kinderen die over de hele wereld verspreid wonen.’

Wereldnet: Italiaanse opa’s en oma’s op internet

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op de site van de Wereldomroep