Wereld draait door zonder Wereldnet

Toch wel redelijk bizar, zo’n aller, allerlaatste Wereldnet. Met collega’s in studio 3 die foto’s maken en teletekst voor je neus waarop het afscheid van de Nederlandstalige redactie staat aangekondigd.

Op het studioplein loopt een verslaggever rond van de NCRV, zij volgt voor het radioprogramma ‘Lunch’ collega Frans Regtien die zijn allerlaatste uitzending vanmiddag zal hebben.

In studio 2, waar al sinds jaar en dag het truckersprogramma ‘Onderweg’ vandaan komt zit het stampensvol chauffeurs die een afscheidstaart komen aanbieden. NOS Journaal-verslaggever Theo Verbruggen draait er een item van.

Spanning
Op de redactie volop weemoedige gesprekken over wat nu precies de leukste tijd was. Spanning ook voor de afscheidsmarathon die om 22.00 uur los barst. Het lied ‘The End is near’ wordt gezongen, ik vang flarden op van een gesprek: ‘denk je nou echt dat mijn vrouw thuis op mij zit te wachten?’

Tsja. Vlak voor mijn allerlaatste uitzending merk ik dat ik mijn tranen echt even moet wegslikken. Gelukkig sleuren de trouwe Wereldnetters Jan Heuft uit Algerije en Annelie Rozeboom me er doorheen. Met wederom unieke verhalen die je nergens anders hoort.

De wereld draait heus wel door hoor, maar dan zonder Wereldnet. Ik zal jullie missen, beste luisteraars, het ga jullie goed.

Luister naar de laatste uitzending van Wereldnet: Wereld draait door zonder Wereldnet

Bob van Beeten voor de laatste keer ‘Onderweg’ bij RNW
Laatste dag RNW werd door allerlei media vastgelegd

 

Peter van Beem en technicus Rick Kingma op het studioplein
Theo Verbruggen van het NOS Journaal kwam ook nog langs
In studio 3 met Peter Veenendaal en Jeroen Dirks
Nooit meer deze kletspraatjes bij het koffie-apparaat
tijdens de laatste uitzending van Wereldnet
Bob wordt door RTL geïnterviewd