Afscheidsboek ‘Je Band met Nederland’

Toen duidelijk werd dat de Nederlandse redactie van de Wereldomroep zou worden opgeheven, zijn een aantal redacteuren nog één keer langs de aloude emigratielanden getrokken om drie generaties Nederlanders te portretteren. Zelf ben ik met Sigrid Deters naar Australië geweest. Alle avonturen zijn vastgelegd in het prachtige boek Je Band met Nederland.

Je Band met Nederland is het avontuurlijke, aangrijpende en soms bizarre verhaal van drie generaties Nederlanders die een toekomst opbouwden buiten hun geboorteland. Vanwege het avontuur, de liefde, de rust en ruimte of gewoon omdat ze hoopten op een betere toekomst.

Sinds 1945 zijn er bijna drie miljoen Nederlanders naar het buitenland vertrokken. Radio Nederland Wereldomroep vormde voor hen al die jaren een band met Nederland. Bij het afscheid van de Nederlandstalige uitzendingen van de Wereldomroep kwamen de emigranten uit Canada, de VS, Antillen, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland nog één keer zelf aan het woord.

In dit boek vertellen expats en emigranten van alle leeftijden, in alle mogelijke beroepen over hun leven. Ondanks grote onderlinge verschillen blijken zij opvallend vaak samen koffie te drinken (gezellig!) en bij sportevenementen hun Oranjegevoel te delen.

Ze vieren met hun kinderen Sinterklaas en sturen hen naar Nederlandse les. En mocht de heimwee de kop opsteken, dan eten ze het liefst een stukje oude Edammer, gekocht in een van de vele Hollandse winkeltjes. Om daarna weer hard aan de slag te gaan om hun buitenlanddroom te verwezenlijken.

Zie en lees hoe deze avonturiers, handelaren, politici, boeren, kaasmakers, onderwijzers, managers, schrijvers, ondernemers en renteniers hun leven vorm hebben gegeven, en kijk of emigreren ook iets is voor jou!

Een full-color hardcover boek met een DVD vol indrukwekkende en leeswaardige verhalen, gemaakt door de Nederlandse afdeling van Radio Nederland Wereldomroep.

Meer informatie en bestellen: www.emigratieboek.nl