Wethouder Floris Voorink en ondernemer Ewout Jansen

Vernieuwing hangt in de lucht voor centrum Hilversum

Het is twee voor twaalf voor het centrum van Hilversum, erkent wethouder Floris Voorink volmondig. De leegstand van winkelpanden zit boven het landelijk gemiddelde, er worden al jaren grappen gemaakt over de slechte bereikbaarheid, het centrum heeft te weinig identiteit en de inrichting van de openbare ruimte kan ook wel een likje gebruiken. Kortom: de sjeu was er een beetje vanaf, maar dat lijkt verleden tijd.

Want sinds burgemeester en wethouders het opknappen, leefbaar en levendig houden van het centrum als speerpunt hebben omarmd, borrelt het in Hilversum.

Het evenement De 12 uur van Centrum Hilversum op woensdag 24 juni zou wel eens een historische dag kunnen worden voor de stad. De organisatoren doen er alles aan zoveel mogelijk bewoners, ondernemers en andere organisaties bij dit evenement te betrekken. De 12 uur van Hilversum is het startschot voor een levendig, aantrekkelijk centrum in de toekomst.

Op 11 juni 2015 heb ik een artikel geschreven in De Gooi & Eembode over het verlevendigen van het centrum van Hilversum. Het volledige verhaal: De vernieuwing hangt in de lucht 

Foto boven: Wethouder Floris Voorink en ondernemer Ewout Jansen (Foto: Margôt Brakel)